Stop vooral niet met Facebook, maar neem wel je verantwoordelijkheid

Facebook schendt onze privacy, verdient maar wat graag miljarden met onze gratis data en kan zien wat jij uitvoert op je computer. Het is een bedrijf wat zo groot is en zoveel macht heeft, dat het een meerkoppig monster is geworden. Maar wij ZIJN Facebook. Wij zijn allen verantwoordelijk en daar komen we volgens Hannah Arendt niet zo makkelijk onder uit.

A compliment makes my day

Misschien heb ik nog last van de natrappen van de puberteit die me keer op keer wijzen op uiterlijke ongemakken en lelijkheid. Maar beetje bij beetje worden we mooier.

Mag ik alsjeblieft lelijk zijn?

Van deo krijg je kanker, alleen fairtrade chocolade mag je kopen zonder schuldgevoel en zitten is het nieuwe roken. Tegenwoordig kun je maar beter verzwijgen dat je graag een half uur doucht in plaats van de ‘milieuvriendelijke’ 7 minuten en staan we in de rij...

Vrouwen moeten eerst worden bevrijd van andere vrouwen – Deel 3

Het is tijd voor een seksuele revolutie! Huh? Maar een vrouw houdt toch helemaal niet van seks? Als je als vrouw veel zin hebt, dan ben je volgens John Gray al snel seksverslaafd. De relatie tussen seks en vrouwen is nog steeds problematisch.

Vrouwen moeten eerst worden bevrijd van andere vrouwen – Deel 2

‘Een vrouw met ballen’ is de duidelijkste en direct ook de lelijkste uitspraak die voorkomt in onze taal. Want waarom moeten we een vrouw die lef heeft, zelfverzekerd is en assertief direct associëren met iets mannelijks?

Vrouwen moeten eerst worden bevrijd van andere vrouwen – Deel 1

Gepubliceerd in het tijdschrift: Phronèsis

Het feminisme loopt spaak. Het woord zelf heeft een negatieve lading en wordt vaak geassocieerd met mannenhaters, seksueel gefrustreerde kutjes of jonge vrouwen die niks beters met hun leven kunnen doen. We zijn moe. Moe van het woord feminisme. Slaap lekker, want ik ben ook moe.