‘Omring je in 2022 slechts nog met positieve mensen’

Deze zin kwam in mijn timeline op Facebook binnen en zoals je dat soms hebt bij braken, bereikte ik net te laat de wc om ‘m uit te kotsen en door te trekken.

Het hoopje misselijkmakende positiviteit quotes lag daar vlak naast de pot een beetje ellendig te wezen. ‘HA! Weten jullie ook eens hoe dat voelt,’ riep ik met de vieze nasmaak nog in mijn mond.

Verschillende brillen, verschillende mensen
Je slechts omringen met positieve mensen zou onder het mom van waar je mee omgaat word je mee besmet, goed zijn voor je eigen geluk. Leuk voor dat geluk. Maar wie is er dan voor hen die wel een beetje positiviteit in het leven kunnen gebruiken omdat zij in de loop van het leven hun gekleurde bril zijn kwijtgeraakt? Of voor die mensen die zijn geboren met donkere glazen?

Als we ons allemaal maar willen omringen met bepaalde positieve mensen en positieve vibes, wie is er dan voor mij als het niet zo goed met me gaat? Bij wie kan ik terecht als ik door lange periodes van somberheid moet? Als leven pijn doet?

Want dat er in het leven dingen gebeuren die pijn doen, is net zo zeker als dat we liefde en andere mensen nodig hebben om die pijn te verlichten.

2022
Ik wens iedereen een fijn en mooi 2022 waarin er minder positiviteit quotes en nep wijsheden op je timeline mogen verschijnen.

En natuurlijk een jaar waarin je beseft dat je niet moet wachten op een goede dag, maar dat je die zelf moet maken! Jup, al onderweg naar de wc!

Net aan gered dus smile op mijn gezicht want een dag niet gelachen is een dag niet ge… Bleehhh