Dit schooljaar '22/23 is er geen bijles meer mogelijk.

Eind november heb ik pas weer plek.

Bijles en huiswerkbegeleiding in Heerhugowaard

‘Bijles gaat niet alleen over de inhoud van de lesstof en het eigen maken van het geleerde. Voor mij, Bo, gaat het ook om het aanwakkeren van de leergierigheid, het plezier laten ervaren dat komt kijken bij iets door en door begrijpen en het verloren zelfvertrouwen teruggeven.’

Scroll een klein stukje naar beneden voor bijles vmbo-leerlingen en scrol helemaal naar beneden voor bijles basisschoolleerlingen. In Heerhugowaard.

Bijles en huiswerkbegeleiding voor vmbo-leerlingen in Heerhugowaard

‘Bo geeft nu sinds 1,5 jaar bijles aan onze inmiddels 15-jarige dochter. Ze doet dit met groot enthousiasme en steekt altijd veel tijd in de voorbereidingen. Ook bespreken we samen regelmatig de voortgang. De bijlessen worden door onze dochter met veel plezier gevolgd, zowel door de lol die zij samen hebben alsook doordat haar resultaten én haar zelfvertrouwen enorm vooruit zijn gegaan.’
– Ellen (moeder)

Op reis

Samen met de leerling ga ik tijdens bijles op reis. Niet door Heerhugowaard, maar door het brein van de leerling.

Als ik eenmaal weet wat een leerling beweegt, waar de interesses liggen en hoe ik de stof op een juiste manier kan laten beklijven, dan komen er verschillende ezelsbruggetjes aan te pas, lachen we om de absurditeit van deze ezelsbruggetjes maar worden ze wel onthouden!

Pubers

Jonge kinderen willen vooral leren. De wereld zit vol nieuwigheden en zonder de natuurlijke interesses en beweegredenen van het kind, zou het nooit leren lopen, bouwen of tellen.

Bij een puber werkt dit anders. Pubers willen zich vooral prettig voelen in een groep. Ze zetten zich af tegen hun ouders en hun vertrouwen in de wereld brokkelt beetje bij beetje meer af. Zij moeten zelf een wereld zien vorm te geven die past bij hun eigen nieuwsgierigheid, interesses en wereldbeeld.

Specialisatie

Ik heb mij als bijlesdocent die privélessen geeft, gespecialiseerd in de vmbo-leerling. Ik heb zelf vmbo-tl doorlopen en ik weet vaak nog precies welke vragen er in toetsen voorkwamen.

Ik filter dan ook samen met mijn leerling de belangrijkste informatie uit de grote hoeveelheden tekst.

Vmbo-, havo en vwo-leerlingen
Het is belangrijk om te beseffen dat een vwo-leerling niet altijd de vertaalslag kan maken naar vmbo-stof. Ik heb jaren voor de klas gestaan in het basisonderwijs en daar zag ik dat plus-kinderen niet ‘vanzelfsprekend’ goed kunnen uitleggen hoe zij tot de oplossing van een som kunnen komen.

Waar vwo-leerlingen per twee treden de trap oprennen om boven te komen, hebben vmbo-leerlingen iedere trap nodig. Het is daarom belangrijk begeleiding (dus privéles) te krijgen van iemand die iedere tree doorspreekt en per tree even stilstaat. Kijk eens om je heen? Waar sta je nu eigenlijk? Wat zijn we nu aan het doen?

Uiteindelijk leidt die trap gewoon naar de plek waar je moet zijn. Zelf heb ik de opleiding tot onderwijsassistent gehaald op het mbo. Eenmaal werkzaam in het basisonderwijs ben ik Toegepaste Filosofie gaan studeren aan de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie. Sinds een aantal jaar mag ik mij officieel Toegepast Filosoof noemen! Ook mijn hbo-diploma is binnen!

Ervaring bijles en huiswerkbegeleiding voor vmbo-leerlingen
Ik heb al geruime hoeveelheid ervaring met het begeleiden van vmbo-leerlingen in zowel huiswerkbegeleiding als bijles in Heerhugowaard. Op dit moment geef ik al ruim 2 jaar bijles aan een vierdejaars leerling vmbo-tl met dyslexie in de volgende vakken:

* Wiskunde
* Economie
* Biologie
* Geschiedenis
* Nederlands
* Maatschappijleer
* Aardrijkskunde

Voor Frans, Duits of Spaans moet je niet bij mij zijn voor bijles! Die talenknobbel zit goed verstopt of is er helemaal niet. Bijles Engels in overleg.

Ook geef ik een andere leerling nu een aantal maanden bijles in wiskunde. Op dit moment zijn wij begonnen met examentraining. Zijn niveau is vmbo-kader.

Wil je meer weten over mij persoonlijk? Klik hier. 

Kosten
Het uurtarief van bijlesdocenten loopt nogal uiteen (gemiddeld tussen de €16,- en €26,- per uur). Het is dan ook verstandig om eerst goed na te denken wat het doel is van de bijles. Hulp bij huiswerkbegeleiding? Planning? Moeite in een bepaald vak of last van dyslexie? Bij mij krijg je de begeleiding die aansluit bij jouw wensen of doelen. Heb je die nog niet? Dan gaan we daar eerst samen mee aan de slag zodat we weten waar we naartoe werken.

Vaak liggen de kosten van een bijlesdocent aan het opleidingsniveau, de leeftijd en de expertise die de bijlesdocent meebrengt. Wil je weten wat een uur of anderhalf uur bijles van mij kost?

Stuur vrijblijvend een mailtje naar:

Bijles en huiswerkbegeleiding voor basisschoolleerlingen in Heerhugowaard

Op reis

Ik zie het traject dat de leerling en ik volgen als een reis. Een reis door het brein van de leerling.

Als ik eenmaal weet wat een leerling beweegt, waar de interesses liggen en hoe ik de stof op een juiste manier kan laten beklijven, dan kan ik er voor zorgen dat de stof blijft hangen doordat het aansluit bij de leefwereld van het kind.

Basisschoolleerlingen

Jonge kinderen willen vooral leren. De wereld zit vol nieuwigheden en zonder de natuurlijke interesses en beweegredenen van het kind, zou het nooit leren lopen, bouwen of tellen.

Soms raken kinderen in de loop van de basisschooltijd deze wil om te leren kwijt. De stof is te moeilijk, te makkelijk of de eigen interesses worden niet gevoed of uitgebreid.

Hiaten

Als privé-bijlesdocent help ik basisschoolleerlingen die hiaten hebben opgelopen door bijvoorbeeld langdurige ziekte, afwezigheid van goede leerkrachten of moeite hebben met begrijpend lezen, taal/spelling, rekenen of een ander vak.

Ervaring

Na mijn vmbo-tl ben ik naar het mbo gegaan en daar heb ik mijn Onderwijsassistent diploma gehaald. Na drie jaar stage te hebben gelopen op verschillende scholen met verschillende visies (Openbaar, Montessori, Vrije school) ben ik gaan werken op de Waterlandschool in Purmerend.

Eenmaal werkzaam in het basisonderwijs ben ik Toegepaste Filosofie gaan studeren aan de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie. Sinds een aantal jaar mag ik mij officieel Toegepast Filosoof noemen. Tijdens mijn afstudeerscriptie heb ik mij gespecialiseerd in de kinderfilosofie.

Tijdens mijn werk als onderwijsassistent begeleidde ik zowel groepjes als individuele leerlingen in rekenen en taal. Ik ben bekend met verschillende methodes en sluit de bijles aan bij de methode die op de school van de leerling wordt gebruikt.

Ik heb ongeveer 9 maanden bijles gegeven in zowel rekenen als taal aan een tweeling in groep 7/8. Ook heb ik geruime tijd een meisje begeleid (groep 6) die erg veel moeite had met rekenen (met name het metrieke stelsel). Door middel van danskaarten, stoepkrijt en ezelsbruggetjes leerde zij stap voor stap rekenen met afstanden/lengtes, oppervlakte, inhoud, vormen en gewicht.

Praktisch
Ik geef zowel bij de leerling thuis privéles (als hij/zij woonachtig is in Heerhugowaard) als ook bij mij thuis in het noorden van Heerhugowaard. Dit gebeurt in overleg.

Over het algemeen geldt dat ik de ene keer naar de leerling kom en de andere keer hij of zij naar mij, maar dit staat niet vast. Samen met de leerling (of de ouder) bekijk ik welke tijd en dag het beste uitkomt. Dit kan zowel ’s middags, ’s avonds, doordeweeks of in het weekend zijn.

Kosten
Het uurtarief van bijlesdocenten loopt nogal uiteen (gemiddeld tussen de €16,- en €26,- per uur). Het is dan ook verstandig om eerst goed na te denken wat het doel is van de bijles. Hulp bij huiswerkbegeleiding? Planning? Moeite in een bepaald vak of last van dyslexie? Bij mij krijg je de begeleiding die aansluit bij jouw wensen of doelen. Heb je die nog niet? Dan gaan we daar eerst samen mee aan de slag zodat we weten waar we naartoe werken.

De kosten van een bijlesdocent kunnen afhangen van het opleidingsniveau, de leeftijd en de expertise die de bijlesdocent meebrengt. Wil je weten wat een uur of anderhalf uur bijles van mij kost?

Dit schooljaar ’22/23 is er in Heerhugowaard geen bijles meer mogelijk.

Stuur vrijblijvend een mailtje naar: