Ik ben de winnaar van de publieksprijs spoken word AMAI Award 2023!! Met mijn Insta-account @dichtisme won ik een award voor beste spoken word die je hier kan zien. De volgende tekst schreef ik als reactie op een overweldigend weekend in Eindhoven waar ik mocht optreden en zoveel mooie dichters en woordkunstenaars heb ontmoet.

Jullie kozen mij. En ik koos jullie om mijn verhalen, mijn creativiteit, mijn ziek zijn, mijn kwetsbaarheid en mijn herontdekking van het zelf mee te delen.

Mijn eerste spoken word werd beloond met een award. Mijn eerste award.

Meemaken, herinneren, vervagen
Soms hoop ik dat ik zelf mag kiezen. Dat ik zelf mag bepalen welke herinneringen de tijd niet zal vervagen.

De onnoemelijk veel details die worden uitgewist omdat je per ongeluk met je kindervuistje over je net met houtskool gemaakte tekening wrijft. Dat onschuldige vuistje is de tijd die met ons speelt en onze herinneringen uitveegt, vervormt of in nostalgie doopt tot iets dat het nooit is geweest.

Deze avond in Eindhoven, waar ik de publieksprijs voor beste spoken word 2023 van de AMAI Award in ontvangst mocht nemen, is zo’n herinnering die ik angstvallig helder probeer te houden. De mooie gesprekken die ik heb gevoerd, de goede organisatie, mijn optreden in een echt theater, alle complimenten die ik in een van mijn kamers in mijn hart mag bewaren: ik ben een dankbaar mens.

Overweldigende gevoelens
Misschien is het wel helemaal niet belangrijk om ieder detail van dit weekend te kunnen onthouden. Misschien zijn het de gevoelens die werden opgeroepen die maken dat we de exacte woorden van de mooie gesprekken niet hoeven te onthouden. Zoals we snel vergeten wat iemand exact tegen je heeft gezegd, maar we des te beter onthouden hoe diegene je liet voelen.

Lieve woordkunstenaars, taalvrienden, mede-instagrammers,
jullie gaven mij een onvergetelijke avond. Jullie gaven mij een podium met 300 man publiek. Jullie gaven mij de bevestiging dat ik na heel wat jaren zoeken en aanpassen mag blinken in excentriciteit en authenticiteit.

Ik voel mij meer dan gezien. Ik voel mij onderdeel van een groter geheel. Daar kan geen award tegenop 😉

Ik ben de winnaar van de publieksprijs spoken word AMAI Award 2023!! Met mijn Insta-account @dichtisme won ik een award voor beste spoken word die je hier kan zien. De volgende tekst schreef ik als reactie op een overweldigend weekend in Eindhoven waar ik mocht optreden en zoveel mooie dichters en woordkunstenaars heb ontmoet.

Jullie kozen mij. En ik koos jullie om mijn verhalen, mijn creativiteit, mijn ziek zijn, mijn kwetsbaarheid en mijn herontdekking van het zelf mee te delen.

Mijn eerste spoken word werd beloond met een award. Mijn eerste award.

Meemaken, herinneren, vervagen
Soms hoop ik dat ik zelf mag kiezen. Dat ik zelf mag bepalen welke herinneringen de tijd niet zal vervagen.

De onnoemelijk veel details die worden uitgewist omdat je per ongeluk met je kindervuistje over je net met houtskool gemaakte tekening wrijft. Dat onschuldige vuistje is de tijd die met ons speelt en onze herinneringen uitveegt, vervormt of in nostalgie doopt tot iets dat het nooit is geweest.

Deze avond in Eindhoven, waar ik de publieksprijs voor beste spoken word 2023 van de AMAI Award in ontvangst mocht nemen, is zo’n herinnering die ik angstvallig helder probeer te houden. De mooie gesprekken die ik heb gevoerd, de goede organisatie, mijn optreden in een echt theater, alle complimenten die ik in een van mijn kamers in mijn hart mag bewaren: ik ben een dankbaar mens.

Overweldigende gevoelens
Misschien is het wel helemaal niet belangrijk om ieder detail van dit weekend te kunnen onthouden. Misschien zijn het de gevoelens die werden opgeroepen die maken dat we de exacte woorden van de mooie gesprekken niet hoeven te onthouden. Zoals we snel vergeten wat iemand exact tegen je heeft gezegd, maar we des te beter onthouden hoe diegene je liet voelen.

Lieve woordkunstenaars, taalvrienden, mede-instagrammers,
jullie gaven mij een onvergetelijke avond. Jullie gaven mij een podium met 300 man publiek. Jullie gaven mij de bevestiging dat ik na heel wat jaren zoeken en aanpassen mag blinken in excentriciteit en authenticiteit.

Ik voel mij meer dan gezien. Ik voel mij onderdeel van een groter geheel. Daar kan geen award tegenop 😉